Sinds 1977 zijn de Meerminnefeesten in Waterlandkerkje niet meer weg te denken. De Meerminnefeesten zijn ontstaan als vervanging van de jaarlijkse kermis. Inmiddels zijn de feesten uitgegroeid tot een geliefde traditie die ieder jaar plaatsvindt in het weekend na Pinksteren, aan de Philipsweg nabij het dorp.

Ieder jaar is er op de vroege zaterdagochtend traditiegetrouw een rommelmarkt in het dorp. De verse wafelgeur komt je tegemoet als je het dorp in loopt. Verder staan de feesten overdag vooral in het teken van de trekkertrek wedstrijd voor standaardtractoren. Extra spanning en spektakel brengen de tractoren van de Internationale Tractorpulling Vereniging.

Daarnaast is er genoeg vertier te vinden voor jong en oud! Zo hebben we verschillende springkastelen, kinderanimatie & heerlijke foodtrucks klaar staan. Dit jaar vinden de Meerminnefeesten plaats op 25 mei 2024.

De Meerminnefeesten worden jaarlijks georganiseerd door het Meerminnecomité en talloze vrijwilligers. Het Meerminnecomité, bestaat uit Herry, Mark, Michiel, Frank, Evelien, Ankie en Amber.